Kindvriendelijke lak

4 Producten
Kindvriendelijke lak

Deze acryllak is bestand tegen speeksel en dus voor alle voorwerpen gemaakt, die door jonge kinderen worden gebruikt. De universele lak hecht goed op de volgende ondergronden: hout, karton, Porit, glas, plastic enz. De milieuvriendelijke verf kan met water worden verdund.

Houtverf is geschikt voor speelgoed, kinderkamers, knutselwerkjes, schilderijlijsten, meubels, maar ook voor hout in de buitenlucht. De milieuvriendelijke en kindvriendelijke verf is met water verdunbaar (max. 10%), sneldrogend, reukarm, niet brandbaar volgens EN 71-3 alsook SI 555 getest.

Wat betekent "speekselecht"?
Hiermee wordt bedoeld, dat men naar behoren met deze verf kan schilderen, en deze na te zijn uitgehard zonder bezwaar in contact met de mond mag komen, omdat er geen kleurstoffen op de slijmvliezen, huid, of op het textiel dat men aan heeft kan worden overgedragen. Men kan er bij gelakt speelgoed, bijvoorbeeld bouwstenen, vanuit gaan, dat deze in de mond worden genomen. Bij dit contact mogen er zo goed als geen kleurstoffen of additieven (gereguleerde grenzen) oplossen. Echter, kan de verf door kracht van bijvoorbeeld tanden eraf worden geschraapt, waardoor deze standaard natuurlijk niet van toepassing is.

Voor gebruik goed roeren. Alle oppervlakken moeten stof- en vetvrij zijn. De verf kan met een kwast, roller of uit een spuitbus worden aangebracht. Voor een optimale bescherming en dekking worden 2 - 3 lagen met tussenpozen van ongeveer 6 uur aanbevolen. Tussendoor schuren met fijn schuurpapier (bijvoorbeeld korrel 320) heeft een positief effect op het oppervlak en het uiterlijk van het geschilderde oppervlak.

375 ml is voldoende, afhankelijk van wijze van aanbrengen en de laagdikte, voor ongeveer 4 m². De droogtijd is afhankelijk van de relatieve vochtigheid. Bij 20 °C en 60% luchtvochtigheid bedraagt deze ongeveer 6 uur.
Gereedschap direct na gebruik met water reinigen.

← Stap terug
Footer