Wassen - oliën - spachtelmassa's

5 Producten
Wassen - oliën - spachtelmassa's

Uw houten oppervlak heeft een speciale behandeling nodig? Vul scheuren en spleten met kneedbaar hout en bescherm uw houtproducten en tuinmeubilair met kleurloze houtolie of was.

Oppervlakken die behandeld worden met natuurlijke producten zoals oliën en wassen, behouden de schoonheid en de natuurlijke charme van hout. Zodat het hout beschermd blijft, is het noodzakelijk om het oppervlak regelmatig te onderhouden en na te werken. Door de behandeling met wassen en oliën, wordt het absorptievermogen van het houtoppervlak sterk verminderd, waardoor het indringen van vloeistoffen en vuil bemoeilijkt wordt.

Een groot voordeel is dat het oppervlak vrij blijft van gevaarlijke en giftige stoffen, het werkstuk biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk blijft.

Olie dringt diep in het hout en vult de poriën.
Was vormt een dunne laag op het oppervlak.

Het materiaal wordt met een kwast, roller of lap op het oppervlak aangebracht en ingewerkt.

Let op gevaar voor zelfontbranding! In olie gedrenkte lappen kunnen spontaan zelf ontbranden en moeten daarom in een niet-brandbare container luchtdicht worden bewaard.

Met de plamuurpasta ”kneedbaar hout” kunnen deuken in hout worden gerepareerd. Gewoon de deuk met het kneedbare hout vullen en laten drogen. Na het drogen kan het oppervlak normaal worden geschuurd en verder worden bewerkt.

← Stap terug
Footer